loading...

Dizana savijača sa sirom - savršena!

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    oko 60 dag brašna
    prstohvat soli
    5 dag šećera
    1 kocka svježeg kvasca
    2 žumanjka
    1 jaje
    12,5 dag otopljenog maslaca
    300 ml mlijeka
    2-3 v.ž listića badema


    nadjev;
    5 dag grožđica
    1/2 kg svježeg sira
    1 jaje
    2 vanilin šećera

 Priprema

    1.

    Brašno uspite u zdjelu pa dodajte sol.U sredini napravite udubinu,pa u nju uspite kvasac sa šećerom i malo mlačnog mlijeka.Prekrijte krpom ,pa nek se digne kvasac na toplom.
    2.

    Zatim dodajte otopljeni maslac,preostalo mlijeko i žumanjke.Izradite glatko tijesto i ostavite na toplom da se digne(oko 40 minuta).
    3.

    U međuvremenu pripremite nadjev tako da pomiješate sir,jaje,grožđice i vanilin šećer.Podijelite tijesto na 2 dijela i svaki razvaljajte na debljinu 1 cm.
    4.

    Premažite razvaljano tijesto sa nadjevom od sira pa zarolajte(krajeve tijesta spojite da vam nebi izlazio nadjev tijekom pečenja).
    5.

    Savijače stavite u veliki lim od električne pećnice i premažite razmućenim jajetom.Pospite listićima badema pa pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

Posluživanje

Recept je iz časopisa "Čarolija okusa"....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar