loading...

Lisnate kifle sa kikirikijem - Kifle su iznenađujuće dobre, pečeni kikiriki im daje finu aromu, plus se fino listaju. U stvari je ovo jedna od verzija popularnih kupus kifli kojih je pun Internet, ali ovakvih sa kikirikijem nema!

 Sastojci

    1/2 kg brasna
    20 gr svežeg kvasca
    250 ml mleka
    1 kašičica šećera
    1 kašičica soli
    1 dl ulja
    nadev:
    125 gr putera
    1 XL jaje (ili 2 žumanceta)
    1 kašičica soli
    100 gr pečenog kikirikija + za posipanje odozgo


 Priprema

    1.

    Pečeni kikiriki usitniti - staviti ga u kesu za zamrzivač, pa oklagijom valjati preko dok se ne dobiju sitni komadići. Ja sam ga sama pekla pošto volim da je malo jače pečen, tada ima intenzivniju aromu. Može se koristiti i kupovni prženi ili pečeni, u tom slučaju sasvim malo ili uopšte ne soliti nadev, jer je kikiriki dovoljno slan.
    2.

    Razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i malo mlakog mleka i ostaviti da nadođe.

    Brašno prosejati, dodati so, ulje i nadošao kvasac, pa ostatkom mleka zamesiti mekše testo. Ostaviti ga pola sata, da naraste.

    Podeliti testo na 2 jufke i svaku oklagijom tanje razvući u pravougaonik.
    3.

    Puter, jaja i so izmiksati i 1 kašiku skloniti sa strane, a polovinom ostatka premazati testo. Preko posuti polovinu seckanog kikirikija, uviti testo u rolat i ostaviti da odstoji 15 minuta. Isto ponoviti sa drugim delom testa.

    Seći rolate tupom stranom noža ukoso (cik-cak) da se dobiju trouglovi i ređati ih u pleh na papir za pečenje.

    Preostalim filom (1 kašika) premazati kifle. Po želji posuti kikirikijem, ja sam imala sirovi pa sam na svaku kiflu stavila polutku.
    4.

    Peći kifle u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 - 30 minuta dok ne porumene.


    5.

    Kifle su lepe i tople, i mlake, i hladne... ma, svakako! Sa crnim pivom su dobitna kombinacija za uživanje.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar