loading...

Lagana torta s biskvitom od badema bogata kremom od kokosa. - uvjerite se zašto je odlična!

 Sastojci

    Biskvit
    6 jaja
    180g šećera
    prstohvat soli
    1 vanilin šećer
    pola žličice ekstrakta vanilije
    100g mljevenih badema
    125g brašna (prosijanog)

    Krema
    120g gustina
    80g šećera
    1l mlijeka
    180g Linolade kokos
    300ml slatkog vrhnja
    70-100g kokosa


 Priprema

    1.

    Ja najprije kuham kremu. Odvojite oko 100ml mlijeka i pomiješajte ga sa šećerom i gustinom. Preostalo mlijeko stavite da se grije i dodajte Linoladu da se otopi. Kada mlijeko zavrije dodajte smjesu gustina i kuhajte još nekoliko minuta uz miješanje. Kada ste posudu skinuli s vatre u kremu dodajte kokosa (ja sam dodala 75g,ali možete i više). Kremu ostavite hladiti uz povremeno miješanje.
    2.

    Za biskvit najprije odvojite žumanjke i bjelanjke. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i počnite miksati dok se ne zapjene. Lagano dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati dok ne dobijete čvrst snijeg. Mikser vam za sada više ne treba.
    3.

    U smjesu od bjelanjaka dodajte žumanjke i ekstrakt vanilije koje ste prethodno samo malo promješali običnom žlicom te sve lagano pomiješajte također žlicom. Zatim u to dodajte i brašno i mljevene bademe i sve promješajte, dok se sastojci ne sjedine. Smjesu izlijte u kalup promjera 22cm i stavite u pećnicu zagrijanu na 170. Pecite 40-45 minuta.
    4.

    Kada se krema ohladi u nju dodajte tučeno slatko vrhnje. Ohlađeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela. Prvu polovicu biskvite premažite s malo manje od 1/3 kreme, isto napravite i s drugim. Na vrh stavite treći biskvit te cijelu tortu premažite s ostatkom kreme.


    5.

    Tortu ukrasite po želji i stavite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći) i spremna je za jelo. Uživajte

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar