Sastojci
za biskvit
5 jaja
5 žlica šečera
5 žlica vruće vode
5 žlica brašna
malo praška za pecivo
za kremu
1 l mlijeka
7 žlica šečera
9 dobrih žlica brašna
2 dl ulja
i još
6 banana
za glazuru
60-80g čokolade
3 žlice ulja
Priprema
1.
Za biskvit tucite bjelanke, šečer dodajte pomalo dok ne dobijete čvrst i sjajan šaum, zatim dodajte vodu. Nastavite tući i dodajte jedan po jedan žumanjak.
Ugasite mikser i ručno umješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
2.
Izlijte masu na masni papir u lim cca 30x40 i pecite na 180°C. odmah vruće umotajte sa papirom u roladu i ostavite tako hladiti.
3.
Za kremu pomiješajte mlijeko, šečer, brašno i ulje i skuhajte na vatri.
Ostavite kratko hladiti pa odmah premažite roladu sa filom a mali dio ostavite za premazati gotovu.
Složite 2 reda banana u sredinu, malo premažite pa složite drugi red na to i zarolajte uz pomoć većeg papira, tako urolano stavite hladiti u hladnjak.
4.
Premažite roladu sa ostatkom fila i stavite glazuru od čokolade rastopljene na pari sa uljem. Stavite hladiti. Narezati na 1-1,5 cm širine i poslužite ohlađeno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar