loading...

Vrlo stari recept iz moje mame tekice ali meni od običnih tori najbolji - Orahova torta!

 Sastojci 10 osoba

    Biskit
    16 dkg Mljevenih oraha
    14 dkg Šećera.
    6 kom Žumanjka.
    5 dkg Prezle.
    1 kom Prašak za pecivo Docela
    6 Bjelanjka snijeg


    Krema
    4 kom Cijela jaja.
    15 dkg cokolade crne za kuhanje
    15 dkg sećera ( kristal)
    25 dkg margarina /maslaca
    3 žlice. ruma

 Priprema

    1.

    Žumanjke sa šećerom dobra izmiksaj pa dodaj sve sastojke i na kraju umijesaj lagano snijeg od bjelanjaka. Peci na 180    stupnjeva probati sa sibicom ovisno u pećnici kad je pečeno.


    2.

    Za kremu kuhate jaja i šećer sa čokoladom na pari pa kad se sve otopi i lijepo poveze  stavite da se ohladi . U hladno umiskajte margarin. Krema mora biti glatka.Kreme je dovoljno za filovati i premazati izvana.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar