loading...

Jednostavna, ukusna čokoladna torta sa pjenastom kremom!

 Sastojci

    BISKVIT
    3 jaja
    10dkg mljevenog šećera
    2 žlice vode
    2 žlice ulja
    1/2 Praška za pecivo Docela
    3 žlice kakaa u prahu Dolcela
    10dkg Glatkog brašna Podravka



    KREMA
    2 jaja
    10 dkg mljevenog šećera
    50ml soka od naranče
    naribana korica naranče
    2 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
    1/2 vrećice želatine

    GANACHE KREMA
    2 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
    200g čokolade crne za kuhanje

 Priprema

    BISKVIT
    1.

   

    Razdvojiti zutanjke i bjelanjke, zutanjke izmiksati zajedno s 5 dkg mljevenog secera i 2 zlice vode, bjelanjke izmiksati te dodati 5dkg mljevenog secera i jos izmiksati, postepeno u bjelanjke dodavati zutu smjesu, te zlicu po zlicu smjesu brasna, praska za pecivo i kakaa, te polako mjesati, kad smo gotovi jos umjesati 2 zlice ulja, tepsiju pouljiti i pobrasniti, smjesu uliti i peci na 150 cca pola sata. Biskvit ohladiti.

    KREMA
    1.

    Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene, zatim dodajte sok od naranče i naribanu koricu. Na laganoj vatri uz stalno miješanje kuhati dok se ne zgusne. Kad se zgusne, maknuti sa vatre pa dodati maslac i miješati dok se ne otopi. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu da se ohladi pa umiješati prethodno miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.


    GANACHE KREMA
    1.

    Vrhnje kuhati do vrenja te preliti preko natrgane cokolade na kockice i izmjesati da se cokolada otopi, te preliti preko torte i staviti u frizider da se stvrdne

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar