loading...

Slastičarska krema…NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA

Ovo su osnovni sastojci za slastičarsku kremu. Pravim je uvijek ovako po
Rudolphovom naputku.

Sastojci
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
4 žumanjka


150 g šećera
50 g brašna ili gustina
za čvrste kreme još:
1 list želatine

Priprema
1. Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji staviti i
praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre. (ako se ne kuha, prazna mahuna
se može staviti u šećer pa praviti vanilin šećer).
2. Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica. U to
uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka. Dobro
izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se
krema ne zgusne. Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne
uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom. Za brže hlađenje, kremu istresti na veću
tacnu, raširiti i pokriti folijom.


3. Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati
prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu.
——————- Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti
dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene
čokolade, voćnim ekstraktom…(umiješati u hladnu kremu).

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar