loading...

Za sve ljubitelje kapucina,espresa,makijata ,jedno kremasto zadovoljstvo

Ovo je jedno savrsenstvo za mene,jedan pronalazak od koga se tesko odvajam..davno nisam jela nesto ovaaako dobro:)
 Sastojci 12 osoba

    za koru
    5 belanaca
    5kasika secera
    5kasika brasna
    1/2kasikice sode bikarbone
    1kasika kakaa u prahu Dolcela

    za preivanje kore
    2dl mleka
    1 kesica kapucina sa cokoladom

    za fil
    500ml mleka
    5 zumanaca
    7kasika secera
    4kesice kapucina od cokolade ili vanile
    1 Pudinga vanilin Dolcela
    1 zelatin 10g kesica
    5kasika vode za zelatin
    500ml slake pavlake
    kakao za posipanje po kolacu




Priprema

    1.

    Za koru:

    Potreban vam je kalup  velicine 30cm x 20 cm cetvrtast dubok.

    Umutite belanca sa secerom.

    U posebnu posudu dodajte brasno,sodu bikarbonu i kakao ,promesajte i dodajte umucenim belancima,lagano sve sjedinite silikonskom spatulom.

    Na dno kalupa stavite pek papir izlijte masu,poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta,dok fino ne porumeni.

    Kada je kora gotova,prevrnite na zicu .

    Mleko pomesajte sa kapucinom i odma zalijte koru.
    2.

    Za fil:

    Stavite u serpu 400ml mleka sa secerom da prokuva.

    Umutite zumanca,dodajte ostatak mleka,kapucino izrucite iz kesica i puding,sve sjedinite pa dodajte mleku i skuvajte gusti fil.

    Zelatin pomesajte sa vodom pa kad nabubri dodajte gotovom vrucem filu i promesajte,ostavite na sobnoj temperaturi da se hladi.
    3.

    Kada se fil ohladio,umutite slatku pavlaku,dodajte joj fil i mutite na srednjoj brzini da se lepo sjedini i ujednaci.

    Koru stavite u kalup,preko sipajte fil i poravnajte,stavite u zamrzivac na hladjenje 2 sata,posle skinite obruc i stavite u frizider a odgore pospite kakaom i secite na kocke.
    4.

    i malo na viljusku :)

Posluživanje


Ako nemate cetvrtasti kalup sa koga mozete skinuti obruc,moze vam posluziti i duboka djuvec tepsija,nju biste morali obloziti najlon kesom pa onda sipate fil pa odgore kora,stavite u zamrzivac pa kad se stegne prevrnete na tacnu i odgore kakao(moze i tako :) )


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar